Приходи от наложените санкции може да остават в общините, предлага ГЕРБ

...
Приходи от наложените санкции може да остават в общините, предлага ГЕРБ
Коментари Харесай

КАТ да глобява за скорост и каране в насрещното по камерите в града

Приходи от наложените наказания може да остават в общините, предлага ГЕРБ
Пътна полиция да има цялостен достъп до общинските камери, а част от приходите от наложени санкции от нарушавания да остават в бюджетите на общините.

Това плануват промени в Закона за придвижването по пътищата, импортирани от депутати от ГЕРБ отпред с Александър Ненков.

Според измененията наказания могат да се постановат за превишена скорост, прекосяване на червен светофар или при шофиране в насрещното придвижване.

От ГЕРБ оферират част от приходите от санкции да се връщат в общинските бюджети, с цел да може локалните управляващи да влагат в допълнение в поддръжка и разширение на мрежата от камери.

Според данни на Държавната организация по сигурност на придвижването по пътищата максимален брой тежки пътно транспортни катастрофи стават в обитаемоте места на огромните области на страната като София, Пловдив и Варна. Голяма част от злополуките са точно поради каране с превишена или несъобразена скорост, най-вече са злополуките сред два автомобила, следвани от конфликт с пешеходец, 20% от произшествията са конфликт с затруднение, а 12% са катурване на колата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР